Halloween, one of the spookiest holiday of the year, will be celebrated Oct. 31. Amid all the horror stories and with all the creepy clowns around, this day can also be enjoyed by sharing some riddles and jokes with kids. 

Collected from Jokes4UsHalloween.com and BuzzFeed, here are 20 Halloween riddles.

1. What kind of music do mummies like best? Answer: Wrap.

2. What kind of key does a ghost use to unlock his room? Answer: A Spoo-Key

3. Why didn’t the skeleton cross the road? Answer: He didn’t have any guts.

4. Why don’t ghosts like rain? Answers: Because it dampens their spirits.

5. What's a witch's favorite subject? Answer: Spelling.

6. What do monsters always turn on in the summer time? Answer: The scare conditioner.

7. Where do vampires go to get cash from the ATM? Answer: The blood bank.

8. How can you tell vampires like baseball? Answer: Every night they turn into bats.

9. Why don't witches ride their brooms when angry? Answer: So they don't fly off the handle.

10. Why didn't the skeleton go to the ball? Answer: He had no body to go with.

11. What do you call a fat jack o' lantern? Answer: A plumpkin.

12. What do ghosts like to eat for dessert? Answer: I-scream.

13. What did one bird say to the other? Answer: Happy Owloween.

14. How does a ghost stay safe in the car? Answer: They put on a sheet belt.

15. Why are ghosts such messy eaters? Answers: Because they're goblins.

16. How do monsters tell their future? Answer: They read their horrorscope.

17. What medicine do vampires take when they're sick? Answers: Coffin drops.

18. What do you call two spiders who just got married? Answers: Newlywebbs.

19. Why is Dracula considered a great artist? Answer: He loves to draw blood.

20. What do you have when you drop a pumpkin? Answers: Squash.

Below are some fun facts about Halloween:

  • Orange and black are Halloween colors because orange is associated with the Fall harvest and black is associated with darkness and death.
  • Tootsie Rolls were the first wrapped penny candy in the United States. 
  • Halloween is the 2nd most commercially successful holiday in the U.S., after Christmas.
  • The fear of Halloween is known as Samhainopobia.
  • Jack o’ Lanterns originated in Ireland.